Menjars típics de Catalunya
La cuina de tradició catalana troba el seu origen a les classes populars, en un context on es tracta d’aprofitar totes les oportunitats que brinda la terra, el mar i la muntanya sempre amb la qualitat com bandera.
Allioli
és una salsa espesa i de color groguenca que es fa picant i emulsionant alls amb l'oli d'oliva, un xic de sal i eventualment suc de llimona en un morter, és una salsa tipica del mediterrani occidental
Pa amb tomàquet
És possiblement la opció més clàssica en les terres catalanes. Una recepta tan simple com bona que consisteix en pa xucat amb tomàquet amb una mica d’oli i sal. Habitualment es sol acompanyar amb embotits com fuet, un altre de llarga tradició catalana, pernil o formatge. També hi ha qui prefereix servir el pa de la mateixa manera però torrat.
Calçots amb salsa
Durant els últims mesos d’hivern i els primers de primavera organitzar grans barbacoes per menjar calçots és un clàssic en el paisatge català. Consisteix en una ceba tendra, I allargada, que s’asa fins que queda una lleugera capa de color negra, la qual després es retira i es serveix amb salsa .
Escalivada
Aquest plat consisteix en pebrots vermells, albergínia, ceba i si vols, patates cuites a la brasa o al forn. Una vegada cuites, les verdures es pelen i es tallen en tires que poden servir-se soles.
Botifarra amb mongetes
Les botifarres son un tipus de salsitxa preparat a terres catalanes però més gruixudes que les primeres. Entre totes destaca la de Vic i sol acompanyar-se amb mongetes.
Mar i muntanya
Un dels plats a destacar de la cuina catalana i en concret dels pobles de mar, menjar de pescadors, és una barreja de carn (habitualment conill o pollastre) amb crustacis, sèpia o calamars per allargar el plat.
Escudella
L’escudella és una de les millors opcions per passar l’hivern, a més del calent caldo i la pasta de galets el plat s’acompanya de carn cuita i verdures.
Cargols a la llauna
Des de les terres altes arriba aquesta senzilla recepta que consisteix en cargols cuits a la brasa o al forn amb una llauna. Es serveixen acompanyats de salsa allioli o vinagreta.
Crema Catalana
Un dels postres més famosos de Catalunya, fet a base de llet, ous i sucre. El sucre cremat és el punt estrella del plat: tot just abans de menjar s’empolvora sucre per sobre de la crema i es fan diverses passades amb un cremador fins que s’apreciï una bona capa dura.

Panellets
El dia de Tots Sants o Halloween, l’element estrella són els panellets en totes les seves varietats: tradicionalment coberts de pinyons, però també hi han de xocolata, coco o cafè entre d’altres.









Bua impressionant treball. M'has fet venir una gana descomunal :)
ResponElimina